Mezzosopraano Ann-Marie Heino

Mezzosopraano
Ann-Marie Heino

Mezzosopraano Ann-Marie on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta opettajanaan Marjut Hannula. Heino on osallistunut mm. Teresa Berganzan, Karita Mattilan, Tom Krausen sekä Mikko Franckin ja Rilla Kyykän mestarikursseille. Hän voitti kesällä 2011 Kangasniemen laulukilpailun jaetun ensimmäisen palkinnon ja yhdessä pianisti Outi Rajamäen kanssa vuoden 2007 Pentti Koskimies -lied-kilpailussa nuorten sarjan kolmannen palkinnon.

Heino debytoi Suomen Kansallisoopperassa keväällä 2011 Toisen lähettisisaren roolissa G. Puccinin oopperassa Suor Angelica ja esiintynyt sittemmin Kansallisoopperassa yli sadassa näytöksessä. Rooleista mainittakoon Rossinin Tuhkimo-oopperan nimirooli, Sibeliuksen Kullervossa Sisaren rooli, W. A. Mozartin Figaron häiden Cherubino ja Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi sävelletyn Jannen salaisuus -lastenoopperan nimirooli. Savonlinnan Oopperajuhlilla hän lauloi kesällä 2015 Anninan roolin G. Verdin oopperassa La Traviata. Heino on laulanut altto-solistina mm. Bachin Matteus- ja Johannes-passiossa, A. Scarlattin ja G. B. Pergolesin Stabat materissa, G. Rossinin Petite Messe Solennellessa sekä Mozartin ja Brucknerin Requiemissa ja mezzosopraano-solistina C. Saint-Saënsin Jouluoratoriossa.

Heino sai vuoden 2010 Wegelius-säätiön tunnustusapurahan, ja hänen taiteilijan taivaltaan ovat tukeneet Pro Musica Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Selim Eskelinin säätiö, Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen maakuntarahasto sekä Eiran Leijonat.

La Cenerentola - Tuhkimo

(Suomen Kansallisooppera / Finnish National Opera)

Jannen salaisuus, koululaisopppera

(Suomen Kansallisooppera / Finnish National Opera)

Figaron häät

(Suomen Kansallisooppera / Finnish National Opera)

Kullervo Ooppera & Baletti

(Suomen Kansallisooppera / Finnish National Opera)